Kristien, toekomstige bewoonster van het project Félix te Koekelberg kijkt uit naar de dag dat ze samen met haar gezin in hun nieuwe appartement kunnen intrekken. Live Smart sprak met haar over wonen in een grootstad, het belang van mobiliteit en het contact met de buren.

Kristien en haar man wonen aan de zuidrand van Brussel. Ze hebben de wens om iets groter te wonen en verlangen naar een buitenruimte aan hun woning.
Dat vonden ze in het project Félix. Hoewel ze hun buurt zullen missen, zijn ze er zeker van dat ze dezelfde gezellige sfeer ook zullen terugvinden in Koekelberg.

De keuze viel op Félix en wel voor drie specifieke redenen: de ligging, de vernieuwde buurt en de fijne buren.

“Deze 3 aspecten hebben ons echt over de streep getrokken.” legt Kristien uit. “De ligging is niet zo ver van het stadscentrum, op een kwartiertje fietsen sta ik aan mijn werk. Daarenboven is het vlakbij het Simonisplein, een belangrijk knooppunt van het openbaar vervoer waar de grootste metro- en buslijnen passeren. Je staat letterlijk in verbinding met heel Brussel. Die connectie met het stadscentrum is heel belangrijk voor mij. Het centrum is echt mijn “hub.””

Behalve dat je op wandelafstand kan genieten van het Elisabethpark, is de nabijheid van andere parken ook een grote troef. Met de fiets kunnen Kristien en haar gezin gemakkelijk naar het Boudewijnpark in Jette, het park van Laken of het Scheutbospark fietsen.

“Van onze kenissen die in Koekelberg wonen hoorden we dat er plannen zijn om de verkeerssituatie verder te verbeteren. Zo wordt de Félix Vande Sandestraat naar alle waarschijnlijkheid een straat met éénrichtingsverkeer. Er beweegt vanalles op allerlei vlak. Rondom het park wonen heel wat jonge gezinnen met kinderen. De buurt staat bekend als een vernieuwde en levendige buurt met veel diversiteit. Het is net dàt DNA van Brussel dat ons hier houdt.”

Kristien geeft toe dat ze eraan dachten om weg te trekken uit de hoofdstad, maar de uitvoerige gesprekken met vrienden die in de gemeente Koekelberg wonen geven hen de goesting om in de grootstad te blijven. “Verder hebben we ook een groot vertrouwen in Live Smart, de architect van het project en alle bouwpartners waar de projectontwikkelaar mee samenwerkt.”

“Het appartement zelf wordt heel aangenaam. Er wordt aan alle praktische voorzieningen gedacht en we hebben een eigen parkeergarage en fietsenstalling.
Ikzelf kijk er heel erg naar uit om samen met mijn dochter van vijf, Camille, van de gemeenschappelijke tuin te kunnen genieten.”

“Camille vroeg me, “Mama, is er een tuin waar we naartoe gaan verhuizen? Ah, dan is het goed!” antwoordde ze me toen ik zei van ja.”

“Ik las onlangs dat het lappendeken van stadstuinen een invloed heeft op de klimaatopwarming en dat het ervoor zorgt dat de gemiddelde temperatuur in de zomer een paar graden zakt. Het feit dat we met ons eigen stukje groen in de stad onrechtstreeks ook bijdragen aan een beter klimaat doet me deugd.”

Ook van chocolatier Frederic Blondeel hoorden Kristien en Steven dat het heel aangenaam leven is in de buurt. Overdag kan er tijdens de piekuren van de school een bedrijvige drukte heersen, maar ’s avond en tijdens het weekend keert de rust weer terug.
“Bij Chocolate Factory van Frederic Blondeel vind je de lekkerste chocolade van Brussel!”, fluistert Kristien ons toe.

Hoewel de verhuis pas voor binnen twee jaar voorzien is, is het duidelijk dat het gezin de omgeving al uitvoerig heeft verkend. Of Camille na de verhuis school zal lopen aan Campus Comenius is nog niet zeker. Maar om Camille volgend schooljaar in te schrijven in Chiro St. Anneke zijn er al concrete plannen. Zo kan het meisje, gestuurd als de verkenner van het gezin, als eerste connecties in de nieuwe buurt leggen en nieuwe vriendjes maken.

“In mijn vrije tijd zwem ik graag. Ik doe ook regelmatig aan yoga of pilates. Ik ga zeker de activiteiten in het sportcentrum en het gemeenschapscentrum De Platoo ontdekken. Dat er een bibliotheek in onze straat is vind ik een enorme troef. Ik ben heel cultuur-minded. Ik hoop dat de zomerbar Eliza in het Elisabethpark dit jaar terugkomt, dat zorgt voor een gezellige aantrekkingskracht in de zomer. Ik ben er zeker van dat ik in Koekelberg aan mijn trekken ga komen.”

Steven en Kristien kunnen gerust de auto in de garage laten staan. Alle voorzieningen, sport en ontspanning vinden ze op wandelafstand van hun woning in de Félix Vande Sandestraat.

“Alles wat ik nodig heb om daar te wonen wordt voorzien, ik kan met een gerust hart verhuizen.”

“Natuur, cultuur en sport vlakbij in de buurt, dat is belangrijk. Maar ook een goede bakker, zoals Bakker Sirre, en de markt van Jette zijn niet veraf. Ik hoop dat er nog een leuk restaurant en een tof cafeetje bijkomt, dat zou de buurt compleet maken. Wanneer je in de stad woont, maak je van de stad jouw thuis.”

Kristien, Steven en hun dochter Camille,
toekomstige bewoners van een appartement in het woningproject Félix

Lees alle artikels