Op wandelafstand van de Basiliek van Koekelberg en vlakbij het aangrenzende Elisabethpark, met haar ruggengraat van grote en rechte wandellanen, ligt het project Félix.

De gemeente Koekelberg is populair dankzij de bereikbaarheid, de groene zones en de nabijheid van het Brussels stadscentrum. Denk je eraan om je wagen af en toe wat vaker te laten staan, dan biedt de ligging van Félix heel wat mogelijkheden. Op slechts 50 meter van je voordeur vind je op het knooppunt Simonis tal van metro-, bushaltes en een treinstation. Al wandelend doe je je boodschappen in de omliggende buurtwinkels of in de lokale supermarkt.

Hoe fijn is het dat de kinderen in hun eigen straat naar school kunnen gaan? Peuters die opgevangen worden in het kinderdagverblijf, groeien samen met hun vriendjes door naar het basisonderwijs. En ook de tieners zijn welkom in Campus Comenius, dat zo goed als tegenover het gebouw van Félix gelegen is.

Wist je dat de straat haar naam ontleent aan Felix Vande Sande? Rond 1850 was hij zowel theateracteur als schrijver. Hij ontpopte zich als een groot voorstander en steun voor het Brussel Volkstejoêter.

Dat brengt ons naadloos bij cultuurbeleving en sportieve ontspanning. Tijdens de zomermaanden geniet je van een aperitief in de tijdelijke zomerbar dat zich nestelt in de geklasseerde voortuin van de stad. Het Elisabethpark telt naast 17 hectare groene zone ook een muziekkiosk, een speelplein en een sportterrein. Sporten doe je trouwens ook het hele jaar door in het nabijgelegen Sporthal Comenius of het Sippelbergstadion. Boekenliefhebbers halen hun hart op in de Boekelberg Bibliotheek.

We hebben veel aandacht besteed aan de architecturale inpassing in de omgeving en de straat. Voor de gevel kozen we daarom heel bewust voor een donkerbeige baksteen. De uitspringende gevelelementen geven een modernistisch knipoogje aan het gebouw.

De zuidoost georiënteerde achtergevel heeft ruime terrassen. Naast zon, bieden ze met hun structuur van mazig strekmetaal waaraan planten zich kunnen hechten, ook de nodige privacy. De gezellig ingerichte tuin van Félx, waar alle bewoners van kunnen genieten, zorgt voor een aangenaam leefklimaat in de stad.

We voeren duurzaamheid hoog in het vaandel. Een specifiek ventilatiesysteem van type D met een E-peil dat voldoet aan de strenge energetische eisen die het Brussels Gewest oplegt, een akoestisch doorgedreven aanpak en hoogrendements verwarmingsketels. Met een woning in Félix beschik je meteen over een state-of-the-art appartement waarmee je moeiteloos bijdraagt om de klimaatdoelstellingen te bereiken.

Binnenkort starten we met de bouw van Felix. Je kan genieten van een verlaagd BTW tarief van 6% voor alle bouwwerken die in 2021 en 2022 worden uitgevoerd.

We heten jou graag welkom bij Félix!

 

 

Team: Studio Jan Vermeulen, Atlas, RACO, PS Acoustics

 

“Alles wat ik nodig heb om daar te wonen wordt voorzien, ik kan met een gerust hart verhuizen.”
Kristien, toekomstige bewoonster van het project Félix te Koekelberg kijkt uit naar de dag dat ze samen met haar gezin in hun nieuwe appartement kunnen intrekken.
Live Smart sprak met haar over wonen in een grootstad, het belang van mobiliteit en het contact met de buren.

Lees meer