JE WONING IS MEER DAN EEN GEBOUW, HET IS JE THUIS

WOONBELEVING

Bij Live Smart merken we de trend van compactere woonheden op en we vertalen dit naar een optimalisatie van de woonkwaliteit. Zo hebben we veel aandacht voor het grondplan van een woning en de manier waarop de verschillende ruimtes opgedeeld zijn en met elkaar in contact staan. We trachten verloren ruimtes te vermijden, de lichtinval te maximaliseren en het appartement, vanuit het leefpatroon van de bewoner, logisch in te delen

We besteden daarnaast ook veel aandacht aan het sociale aspect van de woonbeleving. Een steeds groter aandeel van onze bevolking woont niet meer in het traditionele gezin maar in andere vormen zoals samengestelde gezinnen, doen aan kangoeroe-wonen of – niet in het minst – wonen alleen. Dat laatste geldt à fortiori voor de steeds grote wordende groep van oudere mensen..

Zo vinden wij de trend van co-housing een nieuwe, bijzonder interessante woonformule. Het inspireert ons en we nemen hiervan ideeën die we toepassen in onze projecten. Zo zorgen wij bijvoorbeeld voor een grotere leefkeuken voor iemand die alleen woont. Een gezellig etentje met vrienden & familie? Dat kan! Of wat dacht je van een fietswerkplaats in de kelder? Live Smart probeert in haar projecten waar aangewezen gemeenschappelijke ruimtes te voorzien, zowel binnen als buiten, die gedeeld kunnen worden. Een praatje met de buurman op de bank in de gemeenschappelijke tuin wordt weer zo gemakkelijk als vroeger.

Live Smart streeft ernaar om gebouwen te ontwikkelen op plaatsen waar er een goede toegang is tot openbaar vervoer en/of de fiets kan gebruikt worden. Wonen en werken op wandelafstand van het winkelcentrum zal ervoor zorgen dat de auto minder gebruikt wordt. Het bevordert de woonbeleving en onze levenskwaliteit.

 

Lees alle artikels